Bucătari CelebriIstoria Gastronomiei

În secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, expresia “cuisine francaise” acoperea o întreagă serie de stiluri de gătit, atât în termenii categoriei sociale căreia îi aparținea, cât și ai multiplelor variații regionale, ca Alsacia, Lorena, Bretania, Normandia și Provence, dar era utilizată și pentru a desemna bucătăria exportată de bucătării francezi, de la Carême, la începutul secolului al XIX-lea, la Escoffier, la începutul secolului al XX-lea.

Cunoscut ca “bucătarul regilor și regele bucătarilor”, Auguste Escoffier (1846-1935) a lucrat cu marele proprietar de hotel Cesar Ritz și a condus serviciul de catering la Savoy și Carlton în Londra. Organiza echipe mari care lucrau la bucătărie și, la sfârșitul vieții, se lăuda că a plasat 2000 de bucătari în toată lumea. În 1912, a lansat Ligue des Gourmands, iar meniul inventat de el, Diners d’Epicure, era oferit câtorva sute de invitați din mai multe orașe europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment